Mięso drobiowe 400 g
Jajo 1 sztuka
Kasza manna 80 g
Por 150 g
Pieczarki 300 g
Ser plesniowy, ser długo dojrzewający 200 g
Śmietanka 200 ml
Woda 250 ml
Olej 50 ml
Makaron rurki 150 g
Sól pieprz do smaku
Wykonanie ;
Warzywa umyć, oczyścić, por pokroić w pierścienie, pieczarki w ćwiartki.
Mięso zemlec, połączyć z jajem, doprawić, wyrobić, uformować małe kule.
Obtoczyc w kaszy mannie
Obsmazyc na oleju, dorzucić por, chwilę smażyć.
Dołożyć pieczarki, chwilę smażyć. Dodać śmietankę, sery,wodę i makaron. Dusić, aż makaron będzie miękki, doprawić pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz